دونات با سس شکلاتی
گاهی دونات ها در هنگام سرخ شدن خوب پف نمی کند که این عمل باعث دلسری ما از ادامه کار می شود که بی شک هر اتفاقی علتی دارد . یکی از این علت ها بدلیل دمای پایین روغن برای سرخ کردن خمیر هاست ، حتما باید دمای روغن 180 درجه سانتیگراد باشد و یا در هنگام استراحت خمیر دمای اتاق سرد بوده که این در عمل نکردن مخمر بی تاثیر نیست ویا در هنگام اضافه کردن شیر دمای ان بسیار سرد و یا داغ است که این کار هم باعث کشته شدن مخمر می شود که به پف نکردن خمیر کمک می کند.
تهیه دونات در منزل

۱/۴- ۱ لیوان آرد
۱/۴ لیوان آب ولرم
۱۰۰ گرم کره
۴ قاشق چایخوری خمیر مایه
۳ قاشق غذاخوری شکر
۳ عدد تخم مرغ
۱ لیوان شیر ولرم
مواد لازم : برای کرم
۱/۲ لیوان شیر پر چرب یا خامه
۸۰ گرم شکلات تلخ
۵۰ گرم کره
۱ قاشق غذاخوری عسل
۱ لیوان پودر قند
اسانس وانیل مقداری
طرز تهیه : خمیر دونات
مخمر فوری ، آب ولرم ، شیر ولرم و ۱ قاشق غذاخوری شکر را توی کاسه ای بریزید ، مواد را مخلوط و به مدت ۱۰ دقیقه کنار گذاشته تا خمیراستراحت کند ، بعد تخم مرغ ها ، کره ذوب شده ، آرد و بقیه شکر را به مواد اضافه کنید.
پس از اضافه کردن مواد را با چنگال مخلوط کرده تا خمیر حالتی چسبنده و نرم پیدا کند. سپس خمیر را داخل کاسه ای که چرب کرده اید قرار داده و روی کاسه را با حوله گرمی بپوشانید وبعد کاسه را در محیط گرم به مدت ۲-۱ ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر ۲ برابر شود.
خمیر را روی سطحی که آرد پاشیده اید قراردهید .خمیر را به مدت ۵ دقیقه ورز داده تا بافت خوب و یکدستی پیدا کند سپس با وردنه آنرا به ارتفاع ۱ سانتیمتر باز کنید.
با یک قالب گرد مخصوص دونات ویا با کمک دهانه یک لیوان دونات ها را قالب بزنید ، وسط دونات را با قالب بزنید و خارج کنید ( بهترین حالت برای گردی دونات قطر ۸ سانتیمتر و برای بخش خالی مرکز دونات قطر ۳ سانتیمتر است)
در ته سینی کاغذ روغنی پهن کرده و خمیرهای قالب زده را روی آن قرار دهید ، بعد روی خمیرها را با پارچه یا سلفون بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه کنار گذاشته تا خمیرهای دونات استراحت و حجیم شود.
بعد از این مدت توی یک قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید و روی حرارت متوسط گذاشته تا داغ شود. سپس خمیردونات ها را داخل روغن گذاشته و پس از اینکه یک طرف خمیرها طلایی شد برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی شود. پس از سرخ شدن دونات ها را روی توری یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
طرز تهیه : سس شکلاتی
توی یک کاسه کره و شکلات خرد شده را بریزید و روی حرارت بخار آب قرار داده و آرام هم بزنید تا نرم و یکدست شود سپس شیر یا خامه را هم اضافه و هم بزنید ودقت کنید که آب زیر کاسه نجوشد.
در ادامه پودر قند را اضافه و هم بزنید تا پودر قند خوب مخلوط شود ، پس از مخلوط شدن تمام مواد را داخل قابلمه کوچکی بریزید و روی حرارت مستقیم قرار دهید ( حرارت کم باشد ) ، مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید سرد شود.
پس از سرد شدن سس شکلاتی ، دونات ها را به نوبت داخل سس شکلاتی بزنید ، پس از چند دقیقه که سس شکلاتی روی دونات نشست میتوانید دونات را همراه با شیر یا نوشیدنی دلخواه تان سرو کنید ( می توانید برای تزیین بیشتر روی سس شکلاتی از ترافل و … استفاده کنید
چگونه دونات شکلاتی را تهیه کنیم

انواع دونات ها در دسته ایی از شیرینی هایی قرار دارد که بسیار لذیذ و خوش خوراک است که در اکثر کشورهای جهان طرفداران خود رادارد.
ارسال نظرات